Nyheter

Modeller med tre cylindrar och Dyna-4-transmission ansluter sig till MF 5700 Global-serien

Med lanseringen av två nya, trecylindriga traktorer utökar Massey Ferguson utbudet i den framgångsrika MF 5700 Global-serien.

Den nya MF 5708 med 85 hk och MF 5709 med 95 hk levereras utrustade med den prestandahöjande Dyna-4-transmissionen samt hyttfjädring som tillval och tilltalar dem som letar efter en modern och robust arbetshäst.

”De här nya trecylindriga traktorerna i 5700-serien lämpar sig för en mängd lantbrukare som efterfrågar extra prestanda och mångsidighet – i synnerhet för fältarbeten”, säger Campbell Scott, Director, Marketing Services Massey Ferguson, Europa och Mellanöstern. ”De utgör även ett perfekt komplement till den befintliga MF 4700-serien med den robusta och praktiska manuella 12 x 12-växellådan.

De här kostnadseffektiva traktorerna som har byggts på det starka MF 5700-chassit med 2,32 m axelavstånd och har en lyftkapacitet på 4,3 t lämpar sig perfekt för många olika typer av fältarbeten samt transport.

”De nya funktionerna tillsammans med det nyligen introducerade tillvalet Visio-tak förbättrar deras lastarförmåga ytterligare. Den välkända Dyna-4-transmissionen med fyra växlingssteg under drift tillför klassledande manövrering till de här robusta och kostnadseffektiva arbetshästarna”, tillägger Mr Scott.

De senaste 85 hk- och 95 hk-modellerna som är byggda i Massey Fergusons prisbelönta fabrik i Beauvais kompletterar de befintliga 100 hk- och 110 hk-traktorerna som har en manuell 12 x 12-transmission.

Dyna-4 är en mycket effektiv transmission som ger klassledande, enkel och bekväm manövrering av 16 växlar framåt och 16 växlar bakåt med fyra Dynashift-steg (kopplingsfria) i fyra grupper. ”Krypväxel” finns som tillval.

Med fyra Dynashift-steg i varje växel är användningen mycket enkel med den vänstra Power Control-spaken och det konsolmonterade T-reglaget.

Det nya hyttfjädringstillvalet förbättrar förarens komfort avsevärt i de två nya traktorerna. Det helt mekaniska systemet har två bussningar av silent block-typ som stöttar hyttens främre del samt ett par fjäderassisterade stötdämpare som är monterade i de två bakre hörnen.

”De här nya trecylindriga traktorerna i 5700-serien lämpar sig för en mängd lantbrukare som efterfrågar extra prestanda och mångsidighet – i synnerhet för fältarbeten.”