Nyheter

Massey Fergusons sortiment av vallskördemaskiner utökat och förstärkt med nya pressar och inplastare

Massey Ferguson är stolta över att meddela tillskottet av nya produkter i MF-sortimentet av vallskördemaskiner, del av företagets strategi som en tillverkare med ett komplett sortiment.

De nya produkterna kommer att presenteras på Innovagri, Frankrike (4 till 6 september 2018) och kommer att vara tillgängliga till säsongen 2019.

De nya modellerna utgörs av MF RB 3130F rundbalspress med fast kammare, MF RB 3130F Protec och MF RB 4160V Protec rundbalspress med fast och variabel kammare/inplastare och den nya MF TW 130 bogserade inplastaren.
En pålitlig och högpresterande rundbalspress som producerar ensilage-, hö- eller halmbalar med hög densitet och 1,25 m diameter, MF RB 3130F uppvisar otaliga uppdateringar för att förbättra prestanda och balkvalitet. Extra mångsidighet för att producera snittat foder erbjuds av MF RB 3130F Xtracut med ett urval av 13, 17 eller 25 knivar.
Den förbättrade kammaren har en spiralformad konstruktion som förbättrar matning och balrotation, och ökar densitet och nätgrepp. Mekaniska lås för bakluckan med trycksensorer på båda sidor bidrar till att bibehålla balformen. Indikering vänster-höger gör det möjligt för operatören att övervaka de yttre lagren på balen från hytten.

Hydroflex-styrning erbjuder ett tvåstegs skyddssystem mot blockering av grödan, med hjälp av automatisk mekanisk golvdämpning för att rensa undan mindre blockeringar eller hydrauliskt styrd golvsänkning för att rensa bort större stopp.

De nya MF RB 3130F Protec och MF RB 4160V Protec kombipressarna kombinerar fördelarna med MF rundbalspressar med fast och variabel kammare med tillskott av en integrerad inplastningsanordning för snabb, effektiv pressning och inplastning.

En lägre höjdvinkel för grödan minskar totala höjden på pressen, förbättrar stabiliteten och ger säkrare och snabbare drift i sluttningar.

Två aktiva styrplåtar på båda sidor av pressen leder balen till mitten av inplastarplåten, för en snabbare och säkrare överföringscykel. Det unika lutande överföringsläget möjliggör för överföringsarmen att röra sig långsammare medan inplastarringen lyfts högre för att ta emot balen, vilket säkerställer att den levereras säkert till inplastaren.

Inplastningsbordet sänks för lossning, vilket minimerar balens rullhastighet, förhindrar filmskada och bibehåller den ideala balformen.

MF TW 130 bogserad inplastare erbjuder ett exceptionellt lågt inplastningsbord och halvautomatisk styrning för snabb och tillförlitlig drift.

En stark svetsad lastarm lyfter lätt balar upp till 1,30 m diameter och en vikt upp till 1000 kg.

Utmatning av balar sker utomordentligt försiktigt, tack vare att bordet tippas nära marken vid lossning av balar.

Francesco Quaranta, Vice President Sales & Marketing, Massey Ferguson, EME kommenterar: “Som ett resultat av vår kontinuerliga utveckling presenterar vi stolt en ny serie MF rundbalspressar, kombipressar och bogserade inplastare.”

“Att förstärka vårt sortiment av vallskördemaskiner för att bättre möta behoven hos lantbrukare och entreprenörer är vårt mål och erbjuda lösningar som passar deras slutanvändning eller marknadskrav, deras grödor och deras terräng, vilket tydligt visas av dessa nya maskiner.”