Nyheter

Kompromisslösa prestanda från halvkompakt MF TH.7030 teleskoplastare

Genom introduktionen av MF TH.7030 utökar Massey Ferguson ytterligare sin starka ställning inom sektorn för halvkompakta teleskoplastare.

MF TH.7030 klarar lyft på 3 t till en höjd på 7 m, är bara 2,1 m bred x 2,1 m hög och finns med två hyttpositioner. Tillsammans med den enastående manövrerbarhet som fyrhjulsstyrning ger, förenklar den här smidiga, kraftfulla teleskoplastaren hanteringen och bidrar till bästa utnyttjande av traditionella gårdsbyggnader och trånga utrymmen.

I likhet med alla andra MF TH-teleskoplastare är MF TH.7030 konstruerad med tanke på föraren och, trots de kompakta måtten, erbjuder hytten härlig komfort och kontroll både hos standardversionen och versionen med låg höjd.

Den tysta hytten med utmärkt sikt åt alla håll har välplacerade, lättanvända reglage plus ett högkvalitativt luftdämpat säte och luftkonditionering som tillval.

Effekten levereras av en ny 3,4-liters fyrcylindrig motor med 100 hk som använder okomplicerad teknik för att uppfylla de strängaste utsläppskraven. Motorn driver en unik hydrostatisk transmission med fyra grupper som levererar noggrann kontroll med växling under drift och automatisk växling i syfte att förenkla användningen.

Last hanteras med lätthet och precision tack vare det kraftfulla lastavkännande hydraulsystemet med 100 l/min. Det ger optimalt noggrann drift och levererar flöde endast när det krävs. Upp till tre funktioner kan användas samtidigt för att förbättra produktiviteten ytterligare.

Med Massey Fergusons SHS Smart Handling System kan förare ställa in och justera maximalt flöde, oavsett motorvarvtal, vilket ger exakta bomrörelser samt hög motoreffekt.

Det unika systemet med dämpad indragning av bommen garanterar smidiga och noggranna bomrörelser, medan driftskomforten förbättras med tillvalet för bomdämpning. Detta unika dubbeltrycksystem dämpar stötar och aktiveras med en knapptryckning.