Nyheter

Högre kapacitet för nya MF 1840 in-line småbalspress

Nya MF 1840 småbalspress från Massey Ferguson bygger vidare på den framgångsrika MF 1839 med nya funktioner som ytterligare höjer maskinens prestanda och tillförlitlighet.

Som sin föregångare är nya MF 1840 konstruerad och tillverkad i Hesston, Kansas, USA. Småbalspressen har en ”centre-line”-konstruktion där grödan matas genom maskinen i en rak linje – arbetande som en storbalspress i miniformat. Inmatning in-line förbättrar effektiviteten eftersom grödan inte ändrar riktning innan den kommer in i kammaren.

”Det finns fortfarande en stor efterfrågan på små konventionella hö- och halmbalar. Massey Ferguson fortsätter att investera i en förbättrad konstruktion för att säkra att dessa småbalspressar ger samma tillförlitlighet och prestanda som våra välkända storbalspressar”, säger Mark Grigson, Product Marketing Manager – Harvesting. “Oavsett om du pressar några hundra eller några tusen balar, MF 1840 levererar konsekvent, välformade och hårt pressade balar, som har rätt storlek för hantering och utfodring”.

Nya MF 1840 pressar välformade balar med måttet 356 mm x 457 mm och bibehåller de viktigaste funktionerna som t ex smal transportbredd, 1,9 m bred pickup med pickuphjul som standard, presskolv med hög hastighet och kort slaglängd, samt de väl beprövade och robusta knytarna.

Nya funktioner på MF 1840 omfattar:

  • Justerbart drag som möjliggör koppling till ett större urval traktorer
  • Ny konstruktion på pickupen inmatningsskruvar ger bättre inmatning
  • Förbättrad geometri på inmatargaffeln ökar kapaciteten
  • OptiForm förlängd balkammare
  • Ny knytarfläkt
  • Större garnmagasin

Massey Fergusons ingenjörer har infört dessa betydande förbättringar för att ytterligare höja kapaciteten och balformeringen på nya MF 1840. Ett nytt justerbart drag ger möjlighet att anpassa maskinen så att den kan kopplas till en mängd olika traktorer.

Den 1,9 m breda pickupen är nu utrustad med centreringsskruvar med omarbetat arbetsmönster, vilka transporterar grödan upp och över främre delen av skruvens vingar. Detta ökar kapaciteten betydligt och är särskilt effektivt vid pressning av fuktig, ojämn och besvärlig gröda.

En ny konstruktion på inmatargaffeln för MF 1840 ökar inmatningskapaciteten i en mängd olika grödor och förhållanden. Den centralmonterade inmatargaffeln har en ny rörelsegeometri, vilket ger en längre sveprörelse för att snabbare ta bort grödan från pickupen och effektivt mata in den i kammaren.

Enhetlig balform och densitet genom hela balen säkras via den nya OptiForm balkammaren, vilken nu är förlängd med 457 mm. Detta bidrar till att forma mer jämna skikt, vilket ger konsekvent balform tvärsigenom hela längden och höjden.

För att förbättra pressens knytarprestanda ytterligare har, liksom på storbalspressarna, nya MF 1840 utrustats med en knytarfläkt som blåser bort skräp från knytarstacken. Slutligen, för att bidra till reducerad stilleståndstid och mer effektiv pressning har garnmagasinets storlek ökats betydligt och nya MF 1840 har plats för 10 garnnystan, vilket är fyra nystan mer än sin föregångare.

”Massey Ferguson fortsätter att investera i en förbättrad konstruktion för att säkra att dessa småbalspressar ger samma tillförlitlighet och prestanda som våra välkända storbalspressar”